80 dkg puha körte
20 dkg banán
1 tasak Laci bácsi fűszerei ( Zselésítő befőzőszer )
2 dl száraz fehér bor
1 tk vanília eszencia
1-1 csipetnyi őrölt fahéj, szegfűszeg, csili, zöld kardamon ( Toldi Fűszer )
30 dkg cukor
A körtét megmossuk, majd hámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. A banánt belsejét kivesszük, és felszeleteljük.
Egy lábosba beleöntjük a körtét, bort, fűszereket és a zselésítő befőzőt, majd összekeverjük, és főzzük. kb. 10 perc után a banán szeleteket is beletesszük.
Lassú tűzön főzzük ( folyamatos keverés mellett ) még az egészet együtt kb. 5 percig, majd bot mixerrel pépesítjük.
Tovább főzzük, amíg el nem éri a megfelelő lekvár sűrűséget.
Tehetünk bele zöld fűszert is ( mentalevél, rozmaring levél, stb. ), amely még különleges ízt, illatot biztosít a lekvárnak.
Előre csírátlanított üvegbe ( forró szódabikarbónás vízben kimosott, és leszárított ).
töltjük, majd a lezárt üveget fejre állítjuk kb. 10 percre.
Szárazdunszba helyezzük, és hagyjuk kihűlni, hűvös helyre tesszük, tároljuk..
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!