Sertés szűzpecsenye,
kevés só,
frissen őrölt bors ízlés szerint,
mustár,
étolaj.
A sertésszűzt megsózom, jó erősen megborsozom, (ezt mindenki saját ízlésének megfelelően csinálja) megkenem mustárral, majd étolajjal megöntve, egy napig hűtőben érlelem.
Kevés vizet öntve alá, végig fólia alatt sütöm 180 fokon, két óráig.
Szeletelni csak hidegen érdemes, mert a még meleg hús széteshet!
A sütőtálban maradt léből, száraz fehér, vagy rozé borral, tejszínnel, kevés citromlével, kitűnő mártást készíthetünk a sült mellé.
Blogbejegyzésemben ezzel is foglalkozok:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/12/mustaros-borsos-szuzpecsenye.html
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!