50 dkg csirkemell filé
Só ízlés szerint
Bors ízlés szerint
A bundához:
1 db tojás
15 dkg reszelt sajt
3 db burgonya reszelve
Pici só
1 késhegynyi őrölt fehér bors
1,5 dl tej
2 ek finomliszt
Továbbá:
5-10 dkg körüli finomliszt
A sütéshez:
5 dl étolaj
A rizskörethez:
1 ek étolaj
1 bögre rizs
2 bögre víz
só
őrölt bors
A csirkemellet közepes darabokra szeljük fel.
Megmossuk,a vizet lecsepegtetjük.
Mind két oldalát besózzuk, borssal megszórjuk.
A bundához valókat összekeverjük.
Először lisztbe, majd a masszába forgatjuk és fedő alatt, lassú tűznél, felhevített olajban kisütjük.
A köret készítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük.
Felhevített olajon kissé felforrósítjuk, kevergetjük.
Sóval, borssal meghintjük.
A vizet felforraljuk, és ráöntjük.
Fedő alatt pároljuk, majd 200 fokra előmelegített, de lekapcsolt sütőbe betesszük, ahol szépen készre dagad a fedő alatt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!