Főoldal » Közepes » BORZAS SERTÉS RÁNTOTT SZELET KRUMPLI PÜRÉVEL ÉS SZ
felvitel dátuma: 2014-01-19 21:10:23
mai nézettség: 1
nézettség: 2224
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
rántott szelethez
6 szelet karaj
6 közepes nagyságú krumpli
30 dkg liszt
5 db tojás
30 dkg zsemlemorzsa
10 dkg só
1 mokkás kanál őrölt bors
1 liter olaj a sütéshez
krumpli püréhez
1 kg krumpli
2 dl tej
15 dkg margarin
1 evőkanél só
szalma krumplihoz
50 dkg krumpli
50 dl olaj
Előkészületi idő: 50 perc
Sütési idő: 40 perc
Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
borzas hús
a karajt jól kiklopfoljuk sózzuk borsózzuk...a krumplit meghámozzuk nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a zsemlemorzsával
a húsokat lisztbe a felvert tojásba mártjuk majd a zsemlemorzsával összekevert krumpliba forgatjuk
takarék lángon sütjük
krumpli püré
a krumplit meghámozzuk sós vízben puhára főzzük...leszűrjük majd krumpli nyomóval átnyomjuk...hozzátesszük a margarint és a tejet a jól kikeverjük
szalma krumpli
a meghámozott krumplit nagyon vékonyra felszeljük és forró olajba aranysárgára megsütjük
Szakács:
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!