4 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, fél citrom leve és héja, 46 dkg liszt, 1 marék durvára vágott dió, 4 evőkanál baracklekvár.
A 4 tojás sárgáját a porcukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a fél citrom reszelt héját és a levét, majd fakanállal összedolgozzuk a liszttel. Egy félórára tegyük hűtőbe, hogy könnyebben tudjunk bánni vele. Utána lisztes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk, meghengergetjük a tojások fehérjébe és vágott dióba, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyik gombóc tetejét ujjunkkal benyomjuk, a keletkezett üregbe lekvárt cseppentünk. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük. ( Légkeveréses sütőben 160 fokon indítom a sütést, kis idő után alacsonyabb hőfokon, kb. 140 fokon sütöm tovább, mivel a tészta elég vastag, idő kell, hogy átsüljön és vigyázni arra is, hogy a dió nehogy keserűre piruljon. Kb. 20-25 perc alatt sül meg.)
Forrón gazdagon meghintjük vaníliás porcukorral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!