23 dkg puha margarin1 csésze (250 ml) porcukor
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
67.5 dkg liszt
1-2 csomag vaníliás cukor)
csipet só
10 dkg egész fehér mandula
lekvár)
Egy tálban összekeverjük a margarint, cukrot, tojást, és vaníliát. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót a két keveréket összekeverem.
A tésztát folpackba csavarva 30 percre hűtőbe tesszük. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, vagy kiolajozzuk, lisztezzük. A hűtőből 1/4 rész tésztát kiveszünk, és 1-2 kávéskanálnyi tésztából kis hengereket készítünk, (kb mint a középső ujjunk). A henger egyik végére egy egész mandulaszemet nyomunk, mintha köröm lenne. Aztán a hengert két helyen enyhén benyomjuk, majd késsel kétszer 2 -2 bevágást készítünk rá
Rárakjuk a sütőlapra, és 15-20 percig sütjük közepesen meleg sütőben. Sülés után hagyjuk a sütőlapon hűlni.
. Miután teljesen kihűlt, a mandulákat levesszük, és a lekvárból rakunk a heléyre , majd visszahelyezzük a mandulát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!