A piskótatésztához:
8 tojás
16 dkg liszt
16 dkg cukor
1 mk sutopor
5 dkg kakaópor (nem cukrozott)
A krémhez:
6 dl tej
10 dkg liszt
6 dkg cukor + 25 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
tejcsoki
A tojássárgájákat kikeverjuk a cukorral. A kakaóport beleszitáljuk a sutoporral elkevert lisztbe. A tojásfehérjéket kemény habbá verjuk, majd a liszttel egyutt óvatosan a tojásmasszába keverjuk. A tésztát kivajazott, kilisztezett 30x40 cm-es tepsibe simítjuk, és 140 fokra elomelegített sutoben megsutjuk kb. félóra alatt.
Ezalatt elkészitjuk a krémet: a lisztet osszekeverjuk a cukorral és a vaniliás cukorral, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjuk. Mérsékelt lángon állandó keverés mellett krémmé fozzuk. A vajat habosra keverjuk a cukorral, majd a kihult krémmel is elkeverjuk. Belekeverjuk a kókuszreszeléket.
A kihult tésztát megkenjuk a krémmel. Tetejét bevonjuk csokival.
Megjegyzés: Mivel kevés ido állt a rendelkezésemre, csak ráreszeltem a csokit.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!