50 dkg sertés comb vagy
2 nagy db csirkemell filé
1 fej hagyma - vörös
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál lecsóalap
1 nagy késhegynyi bors - fehér (őrölt)
1 nagy késhegynyi bors - fekete (őrölt)
1 csapott teáskanál só
2 teáskanál pirospaprika (őrölt)
1 teáskanál majoránna
3 dl víz (forró)
1 kg burgonya
A vöröshagymát apró kockákra vágom. A fokhagymát szintén és hozzáteszem a vöröshagymához. Mehet is a serpenyőbe, dinsztelődni. Hozzá teszem a húst. Addig pirítom, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt. Pirospaprikával megszórom, elkeverem. Majd beleteszem a lecsóalapot, sózom, Majoránnával fűszerezem és kb. 40 percet főzöm, ha szükséges vizet öntök hozzá.
A burgonyát megpucolom, megmosom és kockára vágom. Sós vízben félig megfőzöm, kb. 10-15 perc alatt. A burgonyát leszűröm, majd forró olajban kisütöm. savanyúság illik hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!