Reggel a kockára vágott húst sóztam, fehér borsoztam, és 3 nagy gerezd fokhagymát ráreszeltem, jól összekevertem, és 1 napot állni hagytam, hogy érlelődjön.
Közben a burgonyát kockára vágva kicsit előfőztem, leszűrtem és kihűtöttem. (most nem főztem elő a burgonyát, csak sütöttem!)
Serpenyőbe tettem kacsazsírt, felforrósítottam, beleöntöttem a húst, és jól megpirítottam, majd egy másik lábasban szintén kacsazsíron megdinszteltem 1 aprított vöröshagymát, erre öntöttem az előpirított húst, meghintettem majoránnával, kevés őrölt piros paprikával, jól összekevertem, nagyon kevés vizet adtam hozzá, és készre főztem, inkább pirítottam. A vizet többször pótoltam, hogy le ne égjen. A burgonyát olajban kisütöttem, majd összekevertem a hússal.