1,20 kg sertéslapocka,
25 dkg baconszalonna, ( felkockázva )
1 nagy fej vöröshagyma,
1 nagy fej fokhagyma,
őrölt fekete bors,
só,
majoránna, (ízlés szerint)
1,50 kg burgonya,
étolaj,
A sertés combot és a szalonnát kockákra, a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk.
A hagymákat apróra vágjuk. szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk,egy csipet majoránnát teszünk rá. 1 dl vizet öntünk rá és készre pároljuk.
Ha nem elég puha akkor teszünk még hozzá kevés vizet.
Ha a hús megpuhult rátesszük a maradék fokhagymát, de nem főzzük tovább.
A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Uborkát tettem mellé.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!