80 dkg sertés szűzpecsenye, vagy tarja,
6dkg füstölt szalonna,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 vöröshagyma,
3- gerezd fokhagyma,
1 ek sertészsír vay étolaj,
fűszerpaprika,
őrölt bors,
só,
majoránna ízlés szerint.
1 kg burgonya,
10 dkg zöldborsó
A felaprított hagymát a szalonnán megpirítottam, majd hozzáadtam a húst, egy picike vizet, majd sóztam borsoztam, és elkezdtem főzni.
Egyszer adtam hozzá szintén egy picike vizet, hogy hadd főjön jó puhára a hús.
Amikor már majdnem jó volt a hús, hozzáadtam a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd összepirítottam őket.
Ezalatt lereszeltem a fokhagymát, és a legvégén hozzáadtam a húsos részhez egy kevéske őrölt pirospaprikával pedig.
A már kisült krumplival összekevertem, és kész. Lehet tálalni, savanyúsággal vagy kompóttal.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!