felvitel dátuma: 2013-07-14 21:10:17
mai nézettség: 1
nézettség: 3321
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
60dkgsertéslapocka
10dkgkolozsvárifüstöltszalonna
8 közepesgerezdfokhagyma
1paprika
2ekparadicsompüré
só
bors
étolaj v zsír
víz
Körethez:1,5-2kgburgonya ,étolaj
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 15 perc
Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A szalonnátés a hústcsíkokra vágjuk.Kevés olajonmegpirítjuk a szalonnát,hozzáadjuk a húst,amilevet fog ereszteni,de zsírjárasütjük
.Ezután beletesszük a daraboltpaprikát ,azapróravágottfokhagymafelét borsot.Óvatosan sózzuk a szalonna miatt.Kb 1dlvízetöntünkrá,ésfedőalattpároljuk.
A vizetközbenpótoljuk,ha nagyon elfőné.20 percutánhozzáadjuk a paradicsompürét,ésaddigfőzzük,míg a hús megpuhul.Nem baj,ha közbentöbbször is zsírjárasül,annálfinomabb
.Az utolsó 5 percbenbeletesszük a fokhagymamásikfelét.
Közben a burgonyátfelkockázzuk,megfőzzük,ésolajban is megsütjük.Hozzákeverjük a húshoz.
Én megcsináltam, most lett kész, és nagyon finom...
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.