Guszta!!!!
40 dkg sertés lapocka vagy comb
/van aki karajból készíti, én nem szeretem, mert száraz/
1 fej fokhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
4 evőkanál olaj
pirospaprika /esetleg piros arany/
ha van paprika, paradicsom, esetleg lecsó /1-1 darab, vagy 1 kanál/
só
szerecsendió /őrölt/
bors /őrölt/
1 kg krumpli /köretnek/
A húst megmosom, majd csíkokra vágom.
A szalonnát is felcsíkozom, a fokhagymát meg pucolom és apróra vágom.
Egy lábosba teszem a szalonna darabokat és egy kicsit átpirítom, majd hozzáadom az olajat és a fokhagymát. néhányszor megkeverve pirítom, majd hozzáadom a húst!
Fehéredésig nagy tűznél pirítom, majd a lángot mérsékelve, saját levében, fedő alatt puhára párolom.
Néha megkeverem és közben a fűszereket is hozzáadom.
Akkor kész, ha a hús megpuhult és elfőtte a levét, ha kell a fedőt levéve párologtatjuk el a felesleges vizet alóla.
Sűrű szaftosnak kell lennie.
Köretnek kockára vágott olajban sült krumplit tálalunk mellé.
A fűszerezéséhez Toldi fűszereket / www.toldifuszer.hu/ használtam!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!