biztos finom lehet,ezt fogom hétvégén megcsinálni
só: csipetnyi
őrölt bors: csipetnyi
fehér bors: csipetnyi
liszt: 10 dkg
szerecsendió: csipetnyi
cukor: 2 evőkanál
tejszín: 2 dl
brokkoli: 40 dkg
zsemlekocka: 2 db zsemle
zsír: 1 evőkanál
A megmosott és feldarabolt brokkolit feltesszük 2 l vízben főni. Levét ízesítjük cukorral, sóval, fehérborssal, szerecsendióval.
Míg ez fő, a vékony rántást (vaj, liszt) elkészítjük, és félretesszük.
A megfőtt brokkolit a lével együtt átpaszírozzuk, és a vajas rántásra öntjük. Felforraljuk és ízesítjük, ha még kell. Forrponton beletesszük a tejszínt, és elzárjuk a tűzet.
Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá.
Pirított zsemle kocka:
Két zsemlét előbb szeletekre, majd csíkokra és végül kockákra vágunk.
A zsírt megforrósítjuk, és a zsemlekockákat beleforgatjuk, majd folyamatosan keverjük amíg rózsaszínű nem lesz.
Píríthatjuk még zsír nélkül is a sütőben gyakori forgatás, keverés közben.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!