Nagyon finom és egészséges!Biztos megcsinálom!
50 dkg brokkoli
5 dkg vaj
6 dl húsleves
1 dl tejszin
1 evőkanál zapehelyliszt
1 csipet reszelt szerecsendió
1 csipet őrölt bors
1 csipet só
1/2 db közepes sárgarépa a sajtreszelőn lereszelve
1 db tojás
3 evőkanál amarántliszt /én kávédarálón szoktam az amarántot ledarálni/
1 mokkáskanál vaj
1 mokkáskanál vega-mix ételízesítő
A brokkolit megmosás után közepes darabokra vágjuk, majd a vajon megpároljuk.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Ha úgy látjuk, hogy megpuhult, felöntjük a húslevessel.
A tűzről levéve botmixerrel simára turmixoljuk, majd tejszinből és zabpehely lisztből készült habarással besűrítjük.
Felforrás után tálalhatjuk.
A tojást külön választjuk, sárgájára és fehérjére.
A fehérjét egy pici sóval habbá verjük, a sárgáját elkeverjük az amaránt liszttel.
A mokkáskanálnyi vajon a sárgarépát megdinszteljük és a tojássárgájához adjuk a habbal és a vega-mix-el együtt.
A nokedliket fővő vízbeszaggatjuk, ha megfőtt, a leves tetejére teszünk egy pár nokedlit.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!