Fincsi ez a ropadékos leveske, nagyon tetszik!
2 közepes fej brokkoli
2,5 dl főzőtejszín
2 geretd fokhagyma
1 húsleves kocka,vagy 0,5 l húsleveslé+víz
só,fehérbors ízlés szerint
A brokkolit felaprítom(én a zsengébb szárából is vágok bele),a fokhagymát egészben belerakom,felöntöm annyi vízze,amennyi ellepi.
Beleteszem a húsleves kockát,majd jó puhára főzöm.
Ha húslevessel készítem,a leveskocka nem kell.
Mikor megfőtt,a tűzről levéve botmixerrel péppé zúzom,belekeverem a tejszínt.
Ha nagyon sűrű még öntök hozzá vizet.
Tűzre visszatéve borsozom,ha kell még sózom,majd főzöm még pár percig,közben gyakran kevergetem,le ne ragadjon.
A kenyeret,vagy zsömlét felkockázom,egy tepsire terítem és forró sütőben pár perc alatt enyhén megpirítom.
Figyeljünk rá,mert hamar megéghet!
Ez a leves a lányom kedvence,ő reszeltsajtal és a ropadékkal szereti.
A lányom kisebb korában ropadéknak hívta a kenyérkockát. J
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!