1 cs. Tante Fanny Friss rétestészta 200g
30 dkg brokkoli
1 nagy pohár tejföl
20 dkg sajt
2 db tojás
olaj vagy vaj az jénai edény kenéshez
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
A brokkolit megfőzzük, annyira, hogy ropogós maradjon.
A darált vagy, reszelt sajtot összekeverjük a tojással és a tejföllel.
4 lapot egy kikent tűzálló tálba simítunk, majd megkenjük vajjal, két oldalra kihajtjuk a tésztát, beleöntjük a fele sajtos keveréket, és a lecsepegtetett brokkolit, majd újra a sajtos keveréket ( ez így réteges lesz ), és betakarjuk a kihajtott réteslappal, és megkenjük olvasztott vajjal.
Az előzőleg 200 c fokra felmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
15 perc pihenés után a kívánt méretre szeljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!