Imádom a brokkoli krém levest és majdnem így készítem én is csak tejföl helyett tejszínt használok vagy sárgarépát.
A brokkolit és a krumplit alaposan megtisztítjuk, előbbit apró rózsáira szedjük, utóbbit meghámozzuk, és nagyon apróra vágjuk.
Együtt feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.
Fűszerezzük, beledobjuk a kockát, a megtisztított fokhagymát és lefedve addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Merülő mixerrel turmixoljuk, majd 2 dl tejföllel krémesítjük. Ezt úgy tesszük, hogy a meleg leves levéből fokozatosan keverünk a tejfölhöz, majd lassan belekeverjük a levesbe.
Melegen leves gyönggyel kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!