Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta ételek recept » Brokkolis tésztaszelet

felvitel dátuma: 2012-09-01 10:37:27       mai nézettség: 1       nézettség: 1735
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 cs Tante Fanny Friss vajas leveles tészta 270g
50 dkg brokkoli
6 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
1 cs petrezselyem
6 levél bazsalikom
1 mk szurokfű
20 dkg eddami sajt
20 dkg mozarella sajt
2 db tojás
2 ek mustár
, bors ízlés szerint

 

Konyhai mértékegységek

Bors:
1 késhegynyi (kh) : 0,2 dkg
1 kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
1 csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
1 púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg
 

Búzadara:

1 evőkanál ( ek ): 1,5 dkg
1 csapott evőkanál ( csek ): 1,2 dkg

Cukor:

1 késhegy (kh) : 0,5 dkg
1 kiskanál (kk) : 1 dkg
1 csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) :  2 dkg

Fűszerpaprika:
késhegynyi (kh):  0,2 dkg
kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg

Gríz:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Lekvár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Liszt:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Margarin:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Mustár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Olaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg

Paradicsompüré:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Rizs:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tarhonya:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tej:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Tejföl:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Túró:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Vaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Zsemlemorzsa:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Zsír:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg
 

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl

Egy személynek alapanyagokból mennyit számoljunk:

Húsból csont nélkül személyenként: 15-20 dkg
Csontos húsból személyenként: 20-25 dkg
Hús gulyásnak, vagdaltnak személyenként: 10-15 dkg
Halból személyenként: 20-25 dkg
Köretnek burgonyából személyenként: 20-25 dkg
Köretnek zöldség- és főzelékféléből személyenként: 15-20 dkg
Köretnek rizsből tarhonyából személyenként: 10 dkg
Főtt tésztának száraztészta személyenként: 10-12 dkg
Főzeléknek hüvelyesekből személyenként: 10 dkg
Főzeléknek zöldségekből személyenként: 25 dkg
Levesbe betétnek rizsből személyenként: 1,5 dkg
Levesbe betétnek száraz levestésztából személyenként: 1 dkg


( a sütési idő függ az edénytől és a sütő készüléktől, ezért a megadott idő csak tájékoztató jellegű

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

A Tante Fanny friss vajas leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük a tortaformára, és levesszük a sütőpapírt.
Beigazítjuk a tésztát úgy, hogy a forma szélére is jusson a tésztából.
Villával megszurkáljuk, majd bekenjük mustárral.
A brokkolit forró sós vízben 3 percig főzzük, majd jeges vízbe tesszük ( így megtartja élénk színét, és egy kicsit ropogós ), majd leszűrjük.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd a kockára vágott hagymát pirítjuk, fűszerezzük, sóval borssal ízesítjük.
Egy tálban keverjük össze a lecsepegtetett brokkolit, és a reszelt sajtokat, felvert tojásokat.
Hozzáadjuk a hagymás keveréket, és jól összekeverjük.
A tésztára öntjük az egészet, elsimítjuk, és 200 C fokos sütőbe tesszük.
( a sütési idő függ az edénytől és a sütő készüléktől, ezért a megadott idő csak tájékoztató jellegű )
Addig sütjük, amíg a közepébe szúrt kés tiszta marad ( nem ragad )
Langyosan szeleteljük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Forgon Imelda 2012 szeptember 02

Biztos,hogy elfogom készíteni...

0/10 ERZSÉBET DUDÁS V 2012 szeptember 02

NAGYON JÓ A FŰSZEREZÉS , ÉS BIZTOS FINOM LEHET ... KI FOGOM PRÓBÁLNI !

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.