- 375 g 70-85%-os étcsokoládé
- 375 g vaj
- 6 db tojás
- 50 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 225 g liszt
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A 6 tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Ez idő alatt a csokit a vajjal a mikróban felolvasztjuk.
A tojásos keveréket összeöntjük az olvadt vajas-csokis masszával.
Hozzákeverjük a lisztet, majd kidolgozzuk csomómentes állapotig.
A masszát kivajazott, lisztezett tepsibe (25x35 cm nagyságú, 6cm magas) öntjük, majd 20-25 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha a teteje jellegzetesen megkérgesedett és elkezd repedezni.
Vanília fagylalttal tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!