Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Buborékos dióskalács

felvitel dátuma: 2012-03-03 10:44:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2570
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

30dkg sima liszt

15dkg rétesliszt vagy BL 80-as liszt

1db tojás,

csipet szódabikarbóna/,,vagy az eredeti recept szerint aszkorbinsav/,de én csavartam bele citromlét.

6dkg porcukor,1dl tejszín vagy 1 dl tejföl,

csipet

1,5 dl langyos tej, 2 dkg élesztő,- nem kell felfuttatni!

 Töltelék:15dkg dió vagy mák

15dkg simaliszt

15dkg porcukor

1dl tej

0,5dl narancs vagy citromlé/ezek hiányában 0,5dl tej még/

reszelt citrom vagy narancshéj,

1 tk.sütőpor

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Az anyagokat vagy dagasztógépbe öntjük és az elvégzidagasztást,vagy tálba öntjük a száraz anyagokat , az élesztőt langyos cukros tejben elkeverem,nem kell felfuttatni , beleteszem a tejszínt vagy a tejfölt és az 1 db tojást , összegyúrjuk  a többi alapanyaggal és kézzel bedagasztjuk. Kelesztőtálban megkelesztjük úgy 40-45 perc alatt.

Ekkor kezdjük el a töltelék összeállítását.

A hozzávalókat kimérjük és összekeverjük.

A megkelt tésztát deszkára borírjuk és 16 egyforma bucikat kimárünk.Ezeket egyenként árgyúrjuk,majd kézzel kocka négyzet alakra kihúzzuk és beletöltünk egy kanál tölteléket és mint a gombocot megformázzuk.Összefogjuk a sarkokat összenyomjuk és finoman gombóccá formáljuk.

Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk,én egy kicsit mindig megolajozom,biztos ,ami biztos,hogy szépen leváljon majd róla .A  gombócokat szépen sorba belerakjuk, 8 db egyszer és a tetejére kicsit elcsúztatva a másik 8 dbhogy az alsó sor közé essenekrárakott gombócokletakarjuk és egy órát kelesztjük , majd megkenjük tojássalmegszórjuk durva mákkal vagy dióval és 170 fokos előmelegített sütőbe ,kb 40 perc alatt megsütjük. Félidőben tegyünk  fóliátnehogy megégjen a teteje.

Rácsra borítjuk , kihűtjük és leporcukrozzuk.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=6448

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.