szerintem nagyon nagyon finom
A tésztához:
1 kocka éleszto
1 dl tej
1 kk cukor
1/2 kg rétesliszt
1/4 kg margarin
pici só
A toltelékhez:
darált dió
porcukor
tej
Kenéshez:
tojás
Az élesztot 1 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, melyben elozoleg feloldottunk 1 kk cukrot, majd lefedve, langymeleg helyen kovásszá érleljuk. Ha megkelt, osszegyúrjuk fél kg rétesliszttel, negyed kiló margarinnal, pici sóval.
A dióból a porcukorral és tejjel kozepesen édes, suru tolteléket készítunk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 10X10 cm-es kockákra vágjuk, és minden kockára kb. 1 ek tolteléket helyezunk. Átlós irányban osszehajtjuk 2 csucskét egymáson, az elvékonyodó szárakat osszenyomva behajlítjuk kifli formára.
A kiflik tetejét megkenjuk tojással, majd kelesztés nélkul, meleg sutoben 180-200 fokon sutjuk, kb. 15-20 perc alatt kész.
TIPP: A toltelék lehet még édes túrókrém, suru lekvár, vagy lekvár és dió keveréke is. Ha gesztenyével toltjuk, a gesztenyemasszát kevés tejjel-rummal kissé puhítani kell. Nagyon finom, ha sonkával toltjuk, de akkor a tésztába tegyunk 1 kk sót.
(Eredeti recept: extra.hu)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!