Hozzávalók:
Tészta: 35 dkg liszt,10 dkg porcukor,15 dkg vaj vagy ráma, 1 egész tojás + 1 sárgája, ½ kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék:
15 dkg kristálycukor,1/2 liter tej, 3 evőkanál rétesliszt, 20 dkg vaj vagy ráma, 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A puha vajat vagy rámát elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, azután tojással, cukorral és annyi tejföllel, hogy a tésztával könnyen dolgozhassunk összegyúrjuk. Kettéosztjuk, cipókat formálunk, és 30 percig pihentetjük. 30x36 zsírozott, lisztezet tepsi hátán sütjük a kettő lapot. Mikor a lap kihűlt az alábbi töltelékkel megtöltjük, és a tetejét csokival bevonjuk.
Töltelék:
15 dkg kristálycukrot egy nagyobb edényben barnára pirítjuk, felöntjük ¼ liter tejjel, és addig kavargatjuk míg a cukor teljesen elolvad, Folyamatosan kevergetve beleöntjük a 1/4 liter tejben elkevert lisztet, és sűrűre főzzük, kihűtjük, a 15 dkg vajat 2 ek porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt masszával habosra keverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, és betakarjuk a másik lappal. Olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
Egy éjszaka pihentetjük másnap szeleteljük!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!