0,5 kg darált sertéshús
1 db zsemle
1 db nagy hagyma
4-5 cikk fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 tojás
1 db zöldpaprika
pirospaprika
bors
só
6 db öklömnyi krumpli
3 dkg vaj
1/2 dl tej
só
5 dkg trapista sajt
A hagymákat megdinszteljük, mikor jónak gondoljuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a pirospaprikát.
Pár perces hülés után hozzáöntjük a darált húshoz, beletesszük az előzőleg beáztatott és kicsavart zsemlét, majd a tojást. Sózzuk és alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsi aljára bevagdosott füstölt szalonna csíkokat teszünk /hogy ne ragadjon le a hús/ és erre tesszük a cipó formájúra alakított húsmasszát.
A tetejét ritkásan beborítjuk zöldpaprika csíkokkal.
Betakarjuk alufóliával és mehet a sütőbe 45 percre.ezután levesszük a fóliát, egy negyedórára visszatesszük a sütőbe, hogy egy kis sült szint kapjon.
Mikor ez kész, akkor a tepsiből óvatosan leöntjük az időközben kisült zaftot és a közben megfőzött és tejjel vajjal egy kis sóval kikavart krumplipürét a fasírozottra kenjük. Szépen elsimítjuk, ráreszeljük a trapista sajtot, meglocsoljuk a leöntött zafttal és egy pár vajdarabkát szórunk a reszelt sajtra. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!