Az élesztőt kevés tejben, 1 kiskanál cukorral felfuttatom. Nagyobb keverőtálba öntöm a lisztet, közepére krátert csinálok, amibe beleöntöm a felfutott élesztőt, a felolvasztott vajat, a tojást, a csipet sót, és a cukrot. 20 percig dagasztom. Letakarva 60 percig kelesztem. Mikor duplájára kelt, lisztezett deszkán újra átgyúrom, és kinyújtom. Egyforma négyzeteket vágok belőle, lekvárt, vagy gyümölcsízt kanalazok a közepére, és feltekerem úgy, hogy ne süljön ki belőle. A végeket be is nyomkodom.
A buktákat egymás mellé teszem a tepsibe, de kevés helyet hagyva köztük, mert sütés közben összeragadhatnak. Ha szorosra rakjuk őket, csak felfelé tudnak növekedni, így szép magas buktákat kapunk. Tetejüket kevés olvasztott vajjal megkenem.
Hideg sütőben kezdek a sütéshez, mert melegedés közben is kelnek a bukták. Én kis hőálló edényben vizet is szoktam tenni a sütő aljára. Addig sütöm, míg a bukták teteje aranybarna nem lesz. Tetejére porcukrot szórhatunk.