6 szép alma,
sűrű palacsintatészta (a lisztben fél adag sütőpor elkeverve
lekvár
Az almát kimagvalom, 1-2 cm-es szeletekre vágom (keresztbe).
Először az almát van. cukorral és fahéjjal meghintem, állni hagyom, majd letörlöm és a sűrű palacsinta-tésztába mártom, utána forró olajba tesze. Hirtelen átsütöm, papírtörlőre szedem, újra beszórom van. cukorrqal.
Amikor elfogyott az alma, előveszem Nagymamám 100 éves öntöttvas tarkedli-sütőjét, olajat melegítek benne, lassú tűzön sütöm, forgatom. Unokák kedvence ez is!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!