1kg burgonya
1 evk só
3 evk cukor
2 evk ecet
3 evk liszt
1,5 dl étolaj
1.,5 dl tej.
2 csípet kömény
1 babér levél. 2 dl étolaj.
A burgonyát meg hámozzuk,és karikára szeljük,meg mossuk,annyi vízbe tessszük egy lábasba főzni,hogy a víz el lepje,és a babért,a köményt,a sót együtt főzzük a burgonyával,amikor meg puhult a burgonya,hozzá tesszük a közben el készített világos rántást,de előtte burgonya törővel,kicsit meg törjük a burgonyát,és ekkor tesszük rá a rántást,és a tejet,jól el keverjük,és a cukrott is bele tesszük,és össze rottyantjuk,és az ecetett a végén hozzá adjuk,és jól elkeverjük,és kész. egy serpenyőben 2 dl étolajat tszünk és a csirke mellet meg sütjük,és a főzelékhez tállaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!