felvitel dátuma: 2011-02-07 19:28:48
mai nézettség: 1
nézettség: 3384
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Burgonya: 0,80 kg Füstölt kolbász: 0,40 kg Zsír vagy étolaj: ízlés szerint Vöröshagyma: 2 közepes fej Tojás: 2 db Rétesliszt: 0,20 kg Búzadara: 0,20 kg Só: ízlés szerint Őrölt paprika: ízlés szerint zeller levél: ízlés szerint
Előkészületi idő: 25 perc
Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát, szitán áttörjük. Az apró kockára vágott kolbászt megsütjük, hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, és rózsaszínűre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a burgonyához, megsózzuk ízlés szerint, és összedolgozzuk. Ezután hozzákeverjük a tojást, és a réteslisztet, a búzadarát. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és 10 percig pihentetjük. Az így készült tésztából dió nagyságú gombócokat formálunk, és forrásban levő levesben megfőzzük. Friss zeller levéllel díszítve tálaljuk.
Rantással szoktam megkenni a kinyujtott krumplis tésztát de ez sokkal finobabnak tünik és már fogok is hozzá nagyon köszönöm a jobbat!
0/10 Petra Lászlóné 2015 március 22
El fogom készíteni. Bizonyára nagyon finom. Üdv. Marika.
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.