kb 6 adaghoz:
fél póréhagyma
1-2 ek vaj
80 dkg krumpli
4 dl főzőtejszín
1-1,2 liter húsleves alaplé (leveskockából is jó)
bors,
25 dkg bacon
A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
A bacont kis darabkákra vágjuk, majd egy serpenyőben piros-ropogósra sütjük.
Egy nagy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és kis lángon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a krumplit, felöntjük kb 7 dl alaplével, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.
Közben hozzáadunk kevés borsot, . Ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, és még együtt főzzük rövid ideig.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!