Szeretem, nagyon finom, szépek a fázisfotóid is.
4 db burgonya
1,5 l viz
só izlés szerint
1 csokor zellerzöld
egy újhagyma zöld szára
petrezselyemzöld
2 evkanál tejföl
egy tojássárgája
1 mokkáskanál kurkuma./ez ha nincs el ismaradhat/.
Zsemle-vagy kenyérkockákat sütünk ki mellé 1 dl olajon.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A meghámozott, megmosott és felkockázott burgonyát sós vízbe felteszem főzni, beledobok egy csokor zellerzöldet és egy szál újhagyma zöldszárat.
Amig föl, a tejfölt tálkába teszem simára keverem egy tojássárgájával és a kurkumával, a petrezselymet apróra vágom és egy kiskanálnyi margarinon megfuttatom.
Amikor a burgonya megfött a zellert és a hagymaszárat kiveszem a levesből és, botmixerrel pürésítem, a tejfölre rámerek a forró levesből egy merőkanállal igy nem ugrik majd össze és a leveshez adom,elkeverem és hozzáadom a petrezselyem zöldjét.
Egyet forralok rajta és kész.
A bagetteket karikára vágom és forró olajon hirtelen kisütöm és ezzel tálalom a levest.
Zsemlét vagy kenyeret is kockázhatunk és süthetünk ki mellé.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!