fél kg burgonya
olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldségleves kocka
1 liter víz
só, bors, esetleg majoranna, babérlevél
szalonna
tejföl
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, megdinszteljük kevés olajon. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a burgonyát. Az üvegesre pirított hagymára dobjuk, pár másodpercig együtt pirítjuk tovább, majd felöntjük 1 liter vízzel beletesszük a leveskockát, ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk. Majoranna, babérlevél is kerülhet bele. Amikor a burgonya puhára főtt, botmixerrel pár perc alatt pépesítjük, majd rottyanásig újra tűzre tesszük. Közben a szalonnát megsütjük. Tányérra téve tejföllel és szalonnatöpörtyűvel tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!