1 közepes nagyságú vöröshagyma
15 dkg póréhagyma
1 nagyobb sárgarépa
4 dkg füstölt szalonna
1 húsleveskocka
1 csipetnyi őrölt bors
só
80 dkg krumpli
4 pár virsli
4 evőkanál tejföl
1 csomó petrezselyemzöld
A hagymát nagyobb kockákra a póréhagymát és a sárgarépát karikára vágom.
Az apró kockára felvágott szalonnát félig kiolvasztom, beleteszem a hagymát a póréhagymát a sárga répát, üvegesre párolom, majd 1 liter vízzel felöntöm.Belemorzsolom a húsleveskockát és felmorzsolom. Kevés borsot teszek bele, s ha szükséges megsózom.
Közben meghámozom és 2 cm-es kockára vágom a krumplit, beleteszem a levesbe és megfőzöm. Amikor már puha, egy szűrőkanállal kiveszek a sűrűjéből. Ezt áttöröm, s ezzel sűrítem a levest.
A virslit külön vízbe főzöm meg Tálaláskor személyenként egy kanál tejfölt és 1 virslit teszek a levesbe. A tetejét megszórom petrezselyemzölddel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!