Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Közepes » Burgonyás kenyér

felvitel dátuma: 2011-11-24 21:07:36       mai nézettség: 1       nézettség: 2387
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

·         1 kg sima fehér liszt

·         1 ek cukor

·         4,2 dkg élesztő (Lidl)

·         3 dkg

·         4 dl víz

·         30 dk főtt burgonya (vizét felhasználom) ez a folyadék benne van a 4 dl vízben!

·         3 dkg zsír

·         0,5 dl tej

·         14 gr tejsavó por (elmaradhat)

·         1 tk sikér (elmaradhat)

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

1.      30 dkg krumplit megpucolok, felkockázom, és nélkül megfőzöm.

2.      Még forrón 3 dkg zsírral  összetöröm. Egy nagy tálba kimérek 1 kg lisztet, mélyedést csinálok bele, ebbe szórok 1 evőkanál cukrot,a 0,5 dl tejet és belemorzsolok egy 4,2 dkg-os élesztőt.

3.      Ha az élesztő megkel, a tálba teszem az összetört krumplit 3 dkg sót és 4 dl vizet is. Közepesen lágy tésztát dagasztok és meleg helyen egy órán át kelesztem.

4.      Utána átgyúrom, felgömbölyítem, és olajozott tepsire teszem pihenni míg, felmelegszik a sütőm. Vízzel lekenem, bevagdosom és 220 C-os sütőben 55-60 percig sütöm.

5.      A héjnak jót tesz a gőz, ezért amikor beteszem sülni a kenyeret a sütő aljába bedobok egy nagy pohár jégkockát! Ha megsült rögtön lekenem, vízzel szépen kicserepesedik tőle!

 

Gépi dagasztásnál

 

1.      Amennyiben dagasztóban készítem, akkor az összes anyagot a gép utasítását betartva bekészítem és 20 perc után átteszem kelesztő tálba.

Nem kelesztem az élesztőt, hanem egyenesen belemorzsolom a gépbe.

2.      A többi művelet megegyezik a 4. ponttól. Süthető jénaiban vagy egyéb hőálló edénybe. Ezt a kenyeret jelenleg sütőpapírral kibélelt 8 l kacsasütőben sütöttem.

Ez a recept eredetileg egy pék szakmával rendelkező hölgytől származik, aki a recept oldalra tette fel. Szeretettel ajánlja kipróbálásra. Nagyon ízletes és sokáig frissmarad!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 25

Nagyon szép mint mindegyik!

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 25

Nagyon köszi!

0/10 Anyika 2011 november 26

Szia! Csodálatos minden, amit készítesz. A facen is megnéztem a az albumaidat. Le a kalappal. Ehhez a kenyérhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem. Mégpedig, hogy a lisztbe vájt mélyedésben a belemorzsolt élesztő mitől fog megkelni? Légy szíves nézz utána, hogy valóban pontos-e a leírásod, vagy én nem értek valamit. Előre is köszönöm, ha válaszolsz. Kápráztass el minket a jövőben is,további sikeres sütést kívánok neked!

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 26

Köszi, hogy észrevetted a hibát már kijavítottam. Ez az eredeti recept bemásolása. Én dagasztógéppel készítem szinte az összes kelt tésztámat,itt is a gépi leírás vonatkozik a saját kenyeremre.Az alaprecepten is változtattam a saját ízlésem szerint az állag megőrzése mellett. Ezek: a főzővíz felhasználása - tejsavó és sikér használata továbbá a sütési mód, ezek nincsenek az eredetiben benne.

0/10 Anyika 2011 november 27

Én is köszönöm. A tapasztalatom és a gyakorlatom segített benne, hogy észrevegyem. A közelgő ünnephez sok finomságot és boldog karácsonyt kívánok!

0/10 Bihary Livia 2012 május 27

Ez lesz a következő!

9/10 Gizela Dencsoová Rošková 2013 január 19

nagyon szép és guszta lett

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.