Szuper!!:)
+A lisztet tálba tesszük, meleg helyen tartjuk. 1 dl langyos tejben egy kanálka cukrot, az élesztőt és kevés lisztet elkeverünk, kovászt készítünk, és hagyjuk, hogy az élesztő feljöjjön.
A liszthez hozzárakjuk a sót, burgonyát kicsit összedolgozzuk. Ezután hozzáöntjük a kovászt, és annyi tejet, hogy puha tésztát kapjunk. Összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Bő, forró olajban kisütjük.
Lángos formázása: kis cipókat tépünk a tésztából, és laposra húzzuk gyors mozdulatokkal. Vizes kézzel dolgozzunk, mert ragad.
Fokhagymás kence készítése: a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Hagyjuk állni, aztán egy kenőtoll segítségével megkenjük a lángosokat.
Fokhagymával, tejföllel és sajttal kínáljuk.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!