· 1 dl tej
· 2 dkg élesztő
· 1 csipet cukor
· 1 evőkanál liszt
· 30 dkg burgonya
· 1 dl tejföl
· 15 dkg margarin
· 45 dkg liszt
· 1 db tojás
· 1 csapott evőkanál só
· 1 db tojássárgája a kenéshez
· liszt a nyújtáshoz
Elkészítés
Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral és 1 evőkanál liszttel. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük a levét, és áttörjük. A margarint és a tejfölt belekeverjük a burgonyába, és langyosan a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. Lágy tapintású, nem túl kemény tésztát készítsünk.
Meleg helyen 40 percig kelesztjük a tésztát, majd borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, néhányszor hajtsuk össze, és a végén nyújtsuk 2 cm vastagra. Szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval közepes méretű pogácsákat. Tetejüket kenjük meg tojás sárgával, és kelesszük még 20 percig. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sül.
Még forrón szedjük ki törlőpapírral bélelt tálba, és takarjuk le konyharuhával. Langyosan a legfinomabb.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!