Tésztához:
Tetejére:
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Egy krumpli törővel pépesre törjük.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk.
Csinos gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Érdemes kevesebb zsemlét tenni egy tepsibe, mert terülnek.
Hagyjuk még 30 percet kelni.
Lekenjük vízzel és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!