2 kiló meghámozott, nyers burgonya
1 liter tej
30 dkg. liszt
zöldfűszer (ízlés szerint lehet zeller- vagy zöldségzöld apróra vágva, snidling, majoranna, vagy bármi más....)
ízlés szerint zúzott fokhagyma
20 dkg. sajt reszelve
A tepsi kikenéséhez: zsír
A burgonyákat nem túl vékony karikákra vágjuk.
A tejben csomómentesre keverjük a lisztet, beletesszük a sót, fokhagymát.
Egy közepes tepsit kikenünk nem túl vékonyan zsírral. A krumplikat szépen beltesszük, soronként megszórjuk a zöldfűszerrel.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha egy hústűt beleszúrva, érezzük, hogy a burgonya is megpuhult. Az utolsó 10 percben megszórjuk reszelt sajttal.
Kiváló köret.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!