1 kg busa
ételízesítő, só, bors ízlés szerint
0,5 kg burgonya
0,5 l étolaj a sütéshez
5 dkg vaj
4 saláta levél a díszítéshez
Mártás:
2 ek vaj
2 ek liszt
4 dl hal- alaplé
1 tojás
1 dl tejszín
2 citrom leve
só, bors
A megtisztított egyenlő szeletekre vágott busa hal szeleteket enyhén minden oldalát megfűszerezzük, majd állni hagyjuk 1 órát. Megsütjük egy kevés vajon.
Burgonyát megtisztítom, kockára vágom és forró olajban megsütöm.
Sültburgonyával és citrommártással tálaljuk.
Mártás:
A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet és a halalaplét.
( leves kockából is lehet alaplét készíteni, ha nincs alaplé )
Állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk a tejszínnel összekevert tojássárgáját, és citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
Arányokra ügyelve, hogy ne legyen nagyon híg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!