- 400 g cékla
- 250 g burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 1 alma
- 1 babérlevél
- 900 ml zöldségleves
- 2 ek. olívaolaj
- só, bors, fokhagyma
- 2 ek. balzsamecet
Tormakrém-Crostini:
- 3 ág kapor
- 2 evőkanál reszel torma
- 100g 20%-os krémsajt
- só, bors
- 4 szelet barna kenyér
A céklát és a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk.
A zöldségeket, fokhagymát, babérlevelet és a levest egy edénybe tesszük, a Secuquickkel lezárjuk.
A legmagasabb fokozaton az első ablakig felmelegítjük. Ezután alacsonyabb fokozaton 8 percig főzzük.(Automata beállításnál az audiothermet 8 percre programozzuk, rátesszük a secu visiothermjére, körbeforgatjuk, amíg a soft felirat megjelenik.)
A kaprot megtisztítjuk és felaprítjuk. A kaprot, tormát és a sajtot összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
A Secuquicket a nyomás elengedése után kinyitjuk, a babérlevelet eltávolítjuk, olívaolajat adunk hozzá (elmaradhat), a levest pürésítjük, sóval, borssal és balzsamecettel fűszerezzük.
A kenyeret felszeleteljük, a tormakrémmel megkenjük és a leves mellé tálaljuk.
Az elkészítéshez szükséges AMC-termékek:
20 cm-es 4 literes egység, 20 cm-es Secuquick softline, automatikus főzésnél Navigenio és audiotherm.
Karcsúsító trükkjeink:
- A cékla, édes íze ellenére nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
- Sok ballasztanyagot tartalmaz, hosszan felszívódó.
- A színt adó Betanin erősíti az immunrendszert és megelőzi a szív-és keringési rendellenességeket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!