5 db tojás, 5 ek étkezési keményítő, 1/2 sütöpor. 5 ek porcukor
5 db tojás, 3 ek étkezési keményítő, 2 ek kakaópor, 1/2 sütőpor 5 ek porcukor
1,2 dl tej, 4 ek kakaóspudingpor (főzős), 20 dk Rama,25 dk porcukor
8dl tej, 20 dk porcukor, 2 db tejszínízű pusingpor (főzős) 1/2 liter habtejszín
Az 5 db tojásból egy sárga piskótát készítünk.
5 db tojásfehérjét kemény habbáverjük, a sárgáját a pocukorral szintén habosra keverjük, majs összevegyítjük és hozzáadjuk a keményítőt sütőport és szilikonos papírral bélelt tepsibe (legnagyobb kocka tepsi) előmelegített sütőbe teszük.180 fokra előmelgített, majd 5 perc után 175 fokra visszakapcsolva, kb 20 percig sütjük. (tűpróba)
A Másik lap barna
Ezt ís ugyanigy elkészítjük és beteszük a másik alá a sütőbe. (hőlégkeveréses a sütőm így egyszerre a kettőt is megsüti.
Ha kisültek a sütőpapirral együtt feltekerem, majs egy konyharuhába szintén. Így hagyom kihűlni őket.
Közben megfőzöm a kakaóspudingokat, ha kihűl keverem a ramat a porcukorral habosra és a pudinggal. Ezzel megtöltöm a piskótalapokat és ismét konyharuhába tekerem (természetesen a sütőpapírt leveszem.)
A 6 dl tejben megfőzök 2 cs tejszszínízű pudingot, 20 dk porcukrot teszek hozzás és a tejszínhabot felverem és ha a puding kihűlt összekeverem (ez lesz a közepe a Charlotte-nak)
Pár óra pihi után felszeletelem piskótatekercseket és egy nagy üvegtálat kibélelet folpakkal és erre jó szorosan ráfektetem a felszeletelt piskótatekercseket teljesen körben hogy egymást érjék, a barnát a sárgával váltogatva. Ebbe teszem a tejszínhabos , pudingot, és a tetejét piskótatekerccsel fejezem be. Folpackot teszek a tetejére és egy fedővel, vagy tányérral lenyomatom és a hűtőbe teszem másnapig. Nagyon finom lett, ajánlani tudom mindenkinek.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!