Tészta: 8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. liszt, 1 cs. sütőpor.
0.75 l.-es üveg sárgabarack lekvár.
Töltelék: 25 dkg. ráma margarin, 25 dkg. porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 50 dkg. túró, 0.5 l. habtejszín.
A tészta hozzávalóit megfelezem/harmadolom és 2-3 piskótalapot sütök (tepsi méretétől függ). Még melegen felcsavarom lisztezett konyharuhával. Ha kihűlt a tészta megkenem baracklekvárral és felszeletelem.
Egy kerek aljú tálat kibélelek folpack-kal és formásan kirakom a szeleteket. Kiszámolom, hogy mennyire lesz szükség a tetejére és ami marad, azt elosztom a töltelék betöltésekor.
Töltelék: A margarinból, porcukorból, vaníliás cukorból habos krémet keverek, majd hozzáadom a túrót és szintén habosra keverem vele. A végén lazán beleforgatom a keményre vert habtejszínt és betöltöm a tortát.
A felülre kirakott piskóta tekercseket megszórom zsemlemorzsával (ez lesz az alja).
Hűtőben dermesztem, aztán a torta tálra borítom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!