500 g hús (én sertés combot használtam) - fele darálva, fele kockázva
500 g szárazbab (én tarka vesebabot használtam)
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db nagy paradicsom
2 db édes piros színű tv paprika
1 db csípős zöld hegyespaprika
1 kukoricakonzerv
opcionális mennyiségű paradicsomszósz/püré/sűrítmény
fél liter víz
1 tk keserűkakaópor
csipetnyi fahéj
ízlés szerint só, őrölt chili
A babot előző este beáztatom.
A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot durvára darabolom.
Felkockázom a húst.
A hagymát olajon megdinsztelem, ha már szép üveges hozzáteszem a darált és a felkockázott húst is, fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a babot és felengedem kb fél liter vízzel.
Sózom, fedő alatt rotyogtatom, ha kell pótlom a vizet.
Mikor a bab már elég puha, hozzáadom a zöldségeket.
Ha már kicsit "összeesett" elkezdem fűszerezni: chili, kakaó, fahéj, Kóstolgatom. (chiliből jó sok ment bele)
Ha a bab már megpuhult, beleöntöm a kukoricát, összeforgatom és kész is.
Nem eredeti recept, ez az én verzióm :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!