50 dkg pulykahús ,
1 kk piros paprika ,
1 kk bors ,
1-1,5 tk só ,
1 közepes hagyma lereszelve ,
1-2 tk pulykasült fűszersó ,
6 ek hidegen sajtolt fűszerpaprikamag olaj
http://grapoilashop.hu/
Chili öntet:
3 ek chiliszósz ,
1 ek szójaszósz ,
1 tk vaj ,
1 kk ecet ,
1-2 szal újhagyma zöldje apróra vágva ,
2-4 szal koriander zöldje apróra vágva ,
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
A húst 2x2 cm vagy 3x3 cm -es kockára vágjuk.
A hagymát lereszelem és az összes fűszerrel eggyütt egy tálba teszem.
Hozzáadom a kockára vágott húsokat és jól belemaszirozzuk a fűszereket.
1-2 órát minimum pihentetjük, hogy az izek összeérjenek.
Legjobb előző este elkésziteni.
A nyársakat 10-15 percre vizbe áztatjuk, hogy ne égjen meg.
Feltűzdeljük a húsokat és a nyársra a húsok közé tűzdelhetünk nagyobb kockára vágott paprikát és hagymát is.
Elektromos vagy kerti grillen pirosra sütjük.
Elkészitjük a chiliszoszt :
1 kk ecet ,
3 ek chiliszosz ,
1 ek szojaszosz ,
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma ,
1 tk vaj ,
2-4 szal koriander zöldje apróra vágva ,
1-2 szál újhagyma zöldje.
Jól kikeverjük és a forró nyársra kenjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!