felvitel dátuma: 2015-05-14 12:06:38
mai nézettség: 1
nézettség: 1216
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
3 db csirke szárny/fő ( izles szerint)
Só,bors,szárnyas fuszerkeverek
Chiliszosszal: 1 ek szojaszosz
3 ek chiliszosz
1/2-1 tk vaj
1 gerezd zúzott vagy reszelt fokhagyma
1 szál újhagyma zöldje apróra vágva
1/2 kk 5%-os ecet
2-4 szál koriander zöldje apróra vágva
1 karika Lilahagyma apróra vágva ( elhagyható)
Köret: arab saláta 2: 1 pohár burgul
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 csokor koriander zöldje apróra vágva
Só,bors
1/4 pohár citromle
1/4 pohár olívaolaj
400 ml víz
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 40 perc
Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A csirke szárnyakat fuszerezzuk be:só,bors,szárnyas fűszer ,majd friteuseben süssük készre. 1 pohár burgult 2 pohár enyhén sos vízben főzzük 20 perc alatt puhára.Amig a hús sül készítsük el a hozzavalokbol a chilis szoszt.A megsult csirke szárnyakat forgassuk bele a chiliszoszba.A salátahoz való zöldet vágjuk apróra és izesitsuk be. A megfőtt kihűlt burgult keverjuk az összevágott ízesített zoldhoz,majd találjuk a chilis szárnyakkal. Arab saláta 2 -néven megtalálható a saláta receptje külön is!
Szakács: evi
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!