1 kg Sertés tarja vagy lapocka 12 szelet
25 dkg füstölt szalonna
6 gerezd fokhagyma
2 ek piros őrölt paprika
1 teáskanál majoranna
3 ek mustár
5 ek oliva olaj
Őrölt bors ízlés szerint
Só ízlés szerint
1. A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát.
2. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen keverjük el.
3. A hússzeleteket vágjuk ujjnyira, és semmiképp ne klopfoljuk ki őket! Majd egy ecset segítségével kenjünk be őket oldalanként, de ha nincs ecsetünk, akkor mártogassuk a pácba a szeleteket. Majd lefedve minimum 1 órát pácoljuk, de minél tovább hagyjuk a pácban, annál jobb lesz a végeredmény!
4. A füstölt szalonnát is vágjuk szeletekre, lehetőleg ujjnyinál kicsit kisebbre. Majd metéljük be a szeleteket, és forró serpenyőbe süssük meg őket.
5. A szalonnából kisült zsírban süssük meg a sertéstarját, oldalanként 4-5 percig.
6. Tálaljuk az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával akár főtt kockára vágott burgonyával ,úgy, hogy a hússzeletekre a sültszalonna-taréjokat tesszük. Meglocsoljuk egy pici sült szafttal. Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!