ezt szeretem
6 db vékony szelet, csont nélküli sertéstarja
4-5 db fokhagyma
50 dkg burgonya
liszt
fűszerpaprika
1 darabka szalonna
1-2 ek. Erős Pista
só, őrölt fekete bors
Az étel elkészítése előtt 1 nappal verjük ki a húst, majd sóval, borssal ízesítsük.
A fokhagymákat fokhagymatörőn törjük át, aztán először erős pistával, majd zúzott fokhagymával kenjük be a tarját.
A hús kisütése előtt paprikás lisztbe forgassuk meg. Egy párolóedényben 2-3 ek. olajat forrósítsunk fel, aztán egy darabka szalonnát tegyünk bele.
Süssük ki a szalonnát, azután vegyük ki a megsült szalonnát az edényből.
A húsokat kettesével hirtelen süssük meg, utána vegyük ki az edényből (nem kell sokáig sütni!).
Ha az összes kisült, akkor újra tegyünk bele kettesével, csak most már vizet is öntsünk rá kb. 2 dl-t.
Fontos, hogy a fedőt is tegyük rá, mert párolni kell a húst, azért, hogy jó puha legyen. Mindig utána kell tölteni egy kis vizet, nehogy odaégjen a hús.
Köretként sültkrumpli .az ajánlatos hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!