Nagyon finom ! A csaladom azert szereti mert nem tul edes !
Tészta: 8db tojás, 8 ek. cukor, 4 ek. darált dió,8 ek. liszt.
Krém: 6 dl tej, 10 dkg vanília puding,15 dkg cukor, 15 dkg ráma, 2 csm. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja és leve.
Díszitéshez: 1 -2 db zöld citrom, izlés szerint tejszínhab.
Tészta:A 8 tojás fehérjét felverem kemény habbá a 8 ek. cukorral, majd bele teszem a tojásárgáját, ezzel is verem még 1-2 percig. Ezután beleteszem a darált diót, majd végűl lazán belekeverem a 8 ek. lisztet. Ki zsírozott és lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben közepes fokozaton sütöm.
Krém: A 6 dl tejből , 10 dkg pudingból és a 15 dkg cukorból pudingot készítek. Ha kihűlt hozzákeverem apránként a rámát a vaníliás cukrot, majd a citrom reszelt héjját és a levét.
A kihűlt piskótából három lapot készítek. Krémmel megkenem az alsó lapot, ráhelyezem a középsőt, azt is megkenem krémmel, majd ráhelyezem a felső lapot. Kívülről bekenem a maradék krémmel és díszítem tetszés szerint.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!