Fincsi süti és nagyon ízlésesen van tálalva!Gratulálok!
20 dkg teljeskiörlésű tönkölybúza liszt
20 dkg rétesliszt / vagy 40 dkg sima fehér liszt/
20 dkg margarin
1/2 sütőpor
1/2 pohár tejföl
1db tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 tk. vanilia aroma
2 evőkanál xilit
1 csipet só
1 kg alma
1 citrom reszelt héja és leve
3 evőkanál xilit
1 db tojás / a tészta megkenéséhez/
20 dkg dió / 15 dkg darálva, 5 dkg durvára vágva/
A tésztához tartozó anyagokat gyorsan összegyúrjuk,majd két lapba kinyujtjuk. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, meghintük darált dióval, majd a lereszelt almát, amihez hozzátettük a xilitet, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, rátesszük a darált dióra. Ráhejezzük a másik lapot, megkenjük a felvert tojással, villával sorban megszurkáljuk, / hogy a sülés közben keletkező gőz el tudjon távozni, ne legyen felpuffadva a süti/ majd a durvára vágott diót a tetejére hintjük
180 C˙-os sütőben 40 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!