Citromos álom torta
· 4 tojás
· 16 ek cukor (4 ek a piskótához, 12 ek a krémhez)
· 4 ek liszt
· 1 cs sütőpor
· 5 dl alaposan behűtött tejszín Hullala
· 5 dl tejföl
· 1 cs vaníliás cukor
· 2cs babapiskóta
· 3-4 db citrom (2 db a krémhez, 1-2 db a díszítéshez (a babapiskóta mennyisége attól függ, hogy a torta oldalát is be akarjuk-e vonni vele, vagy csak a belsejébe teszünk)
1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a 4 ek cukorral, majd hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport is.
2. Egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában előmelegített sütőben világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
3. Közben elkészítjük a citromos krémet. Ehhez a tejfölt alaposan kikeverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd belereszeljük a 2 citrom héját, és a levét is belefacsarjuk.
4. A tejszínt robotgéppel felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
5. Ha a piskóta kihűlt, kivesszük a tortaformából, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy tortatálcára helyezzük, és visszarakjuk köré a tortakarikát, így sokkal könnyebb lesz betölteni.
6. Rákenjük a citromos krém harmadát, majd kirakjuk babapiskótával. Ezután jöhet a következő harmad citromkrém.
7. Ha ezzel elkészültünk, a tortakarikát hagyjuk rajta, és pár órára rakjuk a hűtőbe a maradék krémmel együtt. Minél tovább van a hűtőben, annál jobban kifagy a krém. Akár egy egész éjszakára is a hűtőben maradhat, de ha nagyon szorít a határidő, akkor kb. 1,5-2 óra múlva már dolgozhatunk vele.
8. Ha kellőképp kifagyott a tortánk, vegyük le róla a tortakarikát, és a maradék krémmel vonjuk be az oldalát, a tetejére pedig egy nyomózsák segítségével nyomjunk tetszőleges díszítést.
Fontos elmondanom ezt a tortát a testvérem sütötte
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!