Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Citromos briós

felvitel dátuma: 2012-10-27 21:22:40       mai nézettség: 1       nézettség: 2351
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

30 dkg liszt

2 ek cukor

1 tojás

1,5 ek étolaj

1,5 dl langyos tej

1,5 dkg élesztő

 

A töltelékhez: (lemon curd)

5 dkg cukor

fél citrom leve és reszelt héja

2 dkg margarin

1 tojás

 

Kenéshez:

olvasztott vaj

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A langyos tejbe egy kevés cukrot és 1 ek lisztet teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 20 percet állni hagyjuk, amig az élesztő felhabosodik. A lisztet egy tálba szitáljuk,  hozzáadjuk a cukrot, a tojást, az olajat, majd a kovászt is és addig dagasztjuk, amig el nem válik az edény falától. Ezután kb. 30-40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Amig kel, elkészitjük a citromos krémet: a citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, a levét pedig ezután kifacsarjuk. Egy lábasra passzoló fémtálba öntjük a citromlevet a cukorral és a citromhéjjal együtt, majd gőz felett addig melegitjük, amig fel nem olvad a cukor. Ezután hozzáadjuk a margarint, megvárjuk, amig elolvad, majd levesszük a tűzről. Mikor már kicsit hűlt, hozzáadjuk a tojást, kézi habverővel simára keverjük és ismét gőz fölé rakjuk, és addig keverjük, amig sűrű nem lesz.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára boritjuk, kicsit átgyúrjuk és 4 egyforma cipóra osztjuk. A cipókat egyenként lisztezett deszkán kb. 20x15 cm-es téglalapokká nyújtjuk, majd megkenjük őket kb. 1,5 ek citromos krémmel. Ezután hosszabik oldaluknál kezdve feltekerjük őket, igy egy hosszú hengert kapunk, amelyet csigavonalban feltekerünk. Ezután az elkészült briósok végét kicsit meglapitjuk és a csiga alá nyomjuk, hogy sütés közben ne csússzanak szét. Sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk a lehető legnagyobb távolságra, mert nagyon megnőnek. Langyos helyen további 40-45 percig kelesztjük. Ezután megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, és előmelegitett sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük a briósokat.

Másnap reggelire is tökéletes, mert puha marad.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.